Verbruiken led-lampen veel elektriciteit?

Niet alleen verbruiken LED's minder energie, maar de lampen verbruiken ook efficiënter energie, wat veel geld bespaart. De Indiana University of Pennsylvania ontdekte dat LED-lampen 80-90% van hun energie omzetten in licht, terwijl gloeilampen slechts ongeveer 10-20% van hun energie omzetten in licht. De elektriciteit die door een gloeilamp wordt gebruikt, wordt gemeten in kWh. Een LED-lamp verbruikt 127,5kWh gedurende zijn levensduur van 15.000 uur.

Gloeilampen die 15.000 uur worden gebruikt (voor theoretische doeleinden; een gloeilamp kan niet zo lang meegaan) verbruiken 900 kWh elektriciteit. Geïnstalleerd als uw lichtbron, verbruiken LED-striplampen minder elektriciteit om dezelfde lichtopbrengst te produceren. De potentiële besparingen zijn zeer aanzienlijk: LED's verbruiken tot 85% minder elektriciteit dan conventionele gloeilampen en ongeveer 18% minder elektriciteit dan CFL's (Compact Fluorescent Lamps). Tegenwoordig worden LED-lampen veel gebruikt vanwege de hoge efficiëntie, het lage stroomverbruik en de goede lichtopbrengst.

Hierdoor zijn LED's waardevoller dan gloeilampen. Er is nu een breed scala aan kleuren beschikbaar in LED-verlichting, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om hun huizen en kantoren te versieren. In vergelijking met TL-buislampen zijn LED-lampen kosteneffectiever, milieuvriendelijker, minder warmteproducerend en minder arbeidsintensief om te onderhouden. De meest populaire manier om LED-stripverlichting te installeren, is door bestaande fluorescerende verlichtingsarmaturen om te zetten.

Dit betekent dat u op de lange termijn geld bespaart door energiezuinige LED-stripverlichting te gebruiken in plaats van traditionele gloeilampen. led-verlichting bespaart geld omdat het minder elektriciteit verbruikt en langer meegaat dan gloeilampen, halogeen en energiezuinige gloeilampen (CFL's), die duurder zijn. Dit is een inefficiënte manier om licht te creëren, aangezien 90% van de gebruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte en slechts 10% in licht wordt omgezet. Het installeren van LED-stripverlichting geeft u meer licht en genereert minder warmte, tegen aanzienlijk lagere kosten.

Sommige LED-striplampen verbruiken meer elektriciteit dan traditionele gloeilampen, terwijl andere minder elektriciteit verbruiken. In tegenstelling tot fluorescentielampen, die snel opbranden wanneer ze worden rondgeduwd of geschopt, is LED-stripverlichting duurzaam en ontworpen om de ontberingen van dagelijks gebruik te weerstaan. LED-stripverlichting bestaat meestal uit een reeks kleine LED-lampjes die op een flexibele strip zijn gemonteerd. Een light-emitting diode (LED) is een halfgeleiderlichtbron die licht uitzendt wanneer er stroom doorheen stroomt.

Omdat fluorescentielampen en voorschakelapparaten veel energie verbruiken en overtollige warmte genereren, kan het vervangen ervan door efficiënte LED-stripverlichting u helpen uw elektriciteitsrekening aanzienlijk te verlagen en tegelijkertijd uw werkruimte comfortabeler te maken om in te werken. Daarom is wattage niet langer een betrouwbare indicator voor de lichtopbrengst als het gaat om LED's of andere energiezuinige lampen. En ten tweede, omdat de LED-striplampen van InStyle langer blijven werken dan andere lichtbronnen, bespaart u nog meer op vervangings- en onderhoudskosten gedurende hun levensduur. Naarmate ik ouder werd, is mijn interesse overwoekerd in lichtontwerp en hoe licht alles om ons heen beïnvloedt.

Het hangt af van uw specifieke verlichtingsarmatuur, evenals de grootte en het type LED's die worden gebruikt om de armatuur te bouwen.