Verbruiken led-lampen veel elektriciteit?

Simpel gezegd, ja, als u meer stripverlichting op een circuit aansluit, verhoogt u het elektriciteitsverbruik. Het vermogen wordt gemeten in verbruik per meter, dus hoe meer meters je toevoegt, hoe meer je verbruikt. Over het algemeen verbruiken LED-lampen minder elektriciteit en gaan ze langer mee dan gloeilampen of CFL-lampen. Deze EarthEasy-grafiek geeft een overzicht van het elektriciteitsverbruik en de kostenbesparingen van LED's en toont duizenden dollars aan besparingen van meer dan 25.000 uur wanneer u overschakelt van gloeilampen naar LED-lampen.

LED-strips zijn zeer efficiënt en verbruiken minder elektriciteit dan gloeilampen, halogeen- en fluorescentielampen. LED-lampen zijn gemaakt om extreem energiezuinig te zijn. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd met of zonder schakelaar om de hoeveelheid licht die ze uitstralen aan te passen. Elke LED kan aanzienlijk minder energie per watt verbruiken dan een traditionele gloeilamp.

Dus niet, ze verhogen je elektriciteitsrekening niet. Geïnstalleerd als uw lichtbron, verbruiken LED-striplampen minder elektriciteit om dezelfde lichtopbrengst te produceren. De potentiële besparingen zijn zeer aanzienlijk: LED's verbruiken tot 85% minder elektriciteit dan conventionele gloeilampen en ongeveer 18% minder elektriciteit dan CFL's (Compact Fluorescent Lamps). Als u op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis te verlichten, zijn LED-stripverlichting een goede optie om te overwegen.

Als u een Griswoldiaans winterwonderland plant, blijf lezen om meer te weten te komen over de kosten en energiebesparingen van LED-lampen en lichtsnaren. Ik heb een artikel over het onderwerp slimme verlichting en het energieverbruik ervan terwijl het licht uit is, aangezien je het hebt over op afstand bediende LED-strips, neem ik aan dat ze slim zijn, dus bekijk het hier. Een light-emitting diode (LED) is een halfgeleiderlichtbron die licht uitzendt wanneer er stroom doorheen stroomt. LED-stripverlichting bestaat meestal uit een reeks kleine LED-lampjes die op een flexibele strip zijn gemonteerd.

Als u bijvoorbeeld een LED-striplamp hebt met ingebouwde diodes van 12 watt, vermenigvuldigt u 12 watt met vier diodes (aangezien vier diodes parallel zijn bedraad) om een totaal wattage van 48 watt te krijgen. Om deze kamer voldoende te verlichten, gebruikt u een LED-lamp van 18W, of een 23W CFL-lamp, of een 36W TL-buis, of een 100W gloeilamp. Voordat u het stroomverbruik van een ledstrip kunt berekenen, moet u het vermogen per meter van de ledstrip weten en hoeveel meter ledstrip er zijn. Als u hulp nodig heeft bij het configureren van uw LED-stripverlichting om te werken met uw bestaande controller, raadpleeg dan de fabrikant of een expert in domotica voor hulp.

Dit is een inefficiënte manier om licht te creëren, aangezien 90% van de gebruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte en slechts 10% in licht wordt omgezet. LED-stripverlichting is een geweldige manier om wat flair en persoonlijkheid aan uw huis toe te voegen, en het is ook een efficiëntere en kosteneffectievere optie dan traditionele verlichtingsopties. Als u LED-lampen van hoge kwaliteit wilt die perfect bij uw inrichting passen, hoeft u niet verder te zoeken dan LED Lights Unlimited. In werkelijkheid kunt u met weinig moeite LED-stripverlichting toevoegen aan bijna elk oppervlak met wat plakband en een paar basisgereedschappen.

We hebben dus vastgesteld dat een LED-lamp niet veel elektriciteit verbruikt in vergelijking met oudere technologieën. Omdat deze LED-kammen zo weinig stroom verbruiken en niet veel warmte produceren, zijn deze veel veiliger dan een traditionele gloeilamp. Een veel voorkomende misvatting over het installeren van LED-stripverlichting is dat het proces veel technische expertise of gespecialiseerde gereedschappen vereist.