Kunnen led-lampjes in brand vliegen?

Het is onwaarschijnlijk dat LED-lampen brand veroorzaken. De lampen worden niet heet genoeg om iets te ontsteken. De grootste risico's zijn defecte bedrading of overbelaste circuits. Dit wordt vaak veroorzaakt door de manier waarop ze zijn geïnstalleerd, in plaats van een probleem met het licht zelf.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat standaard LED-strips vlam vatten. Het komt vrij zelden voor dat de temperatuur zou stijgen tot meer dan de hierboven genoemde bereiken. Voor de zekerheid is het echter altijd beter om meer te investeren om hoogwaardige LED-strips te kopen. Ze zijn op de lange termijn efficiënter en veiliger.

Gloeilampen worden heet genoeg om contactvuur te starten als ze zich in de buurt van brandbare objecten bevinden, terwijl LED-lampen die temperatuur nooit bereiken. Onjuiste bedrading en overbelaste led-verlichtingsarmaturen zijn echter vaak de oorzaak van branden. Oververhitting is een van de waarschijnlijke redenen waarom een lamp brand kan veroorzaken, maar dat is zeer onwaarschijnlijk met LED-lampen. Je hebt misschien gemerkt dat ze warm aanvoelen om aan te raken, maar ze produceren licht op een aanzienlijk lagere temperatuur dan andere lampen.

De normale temperatuur voor een verlichte LED-lamp is ongeveer 87F. LED-lampen genereren niet genoeg warmte om brand te veroorzaken zoals een traditionele gloeilamp dat doet. Dit betekent echter niet dat er geen brand kan gebeuren. Als leds worden blootgesteld aan voldoende warmte of gerafelde draden hebben, kan er gemakkelijk brand ontstaan.

Elektrische branden zijn een veelvoorkomende oorzaak van branden, maar dit komt vaak door slechte bedrading, niet door de gebruikte LED-lamp. Maar net als traditionele gloeilampen (zoals CFL en gloeilampen), kunnen een aantal factoren tot vroege schade leiden. We gebruiken nu steeds meer led-producten, zoals LED-stripverlichting, LED-lineair licht, LED-neonflex, enz. Zolang uw LED-lamp correct is geïnstalleerd, met het juiste wattage en geen obstakels die de warmteafvoer belemmeren, kunt u deze altijd ingeschakeld laten.

Sommige speciale ledstriplampen hebben een groter wattage, maar dat wordt in het aluminium profiel geïnstalleerd. Hoewel led-lampen uiteindelijk kunnen uitvallen, zijn ze ongetwijfeld betrouwbare alternatieven voor andere lichtapparaten zoals gloeilampen en halogeenlampen. Als u niet meer weet over ledstripverlichting, moet u uw led-leverancier vragen om u enkele tips te geven. Het striplicht wordt heter in krappe ruimtes zonder voldoende ruimte voor lucht om de overmatige warmte weg te nemen.

Dit is de reden waarom zoveel brandveiligheidsprofessionals er een punt van maken mensen aan te sporen hun gebruik van gloeilampen tot een minimum te beperken. Een voeding van lage kwaliteit kan vaak een piekstroom veroorzaken die permanente schade aan LED-strips kan veroorzaken. Traditionele gloeilampen verliezen tussen 60 procent en 95 procent van hun vermogen om te verwarmen, dus traditionele lampen hebben aanzienlijk meer kans op brandgevaar dan LED-lampen. Het UL-beursgenoteerde zegel betekent dat de LED-lamp door UL is getest volgens nationaal erkende veiligheids- en duurzaamheidsnormen.