Hoeveel kost het om een led-lampje de hele dag aan te laten?

Een „normale” gloeilamp kost ongeveer 0,75 cent per uur, en LED's of CFL's kosten slechts een zesde daarvan - dus de lichten aan laten ('s nachts of terwijl je overdag aan het werk bent, zeg dat beide ongeveer 8 uur zijn) kost je ongeveer 6 cent voor een normaal licht en iets meer dan 1 cent voor moderne lampen. Wanneer u begint na te denken over het verminderen van uw energieverbruik en het afscheren van een paar dollar van uw elektriciteitsrekening, maakt u zich meestal zorgen over zaken als de vaatwasser, wasmachine of verwarming. Een item waar je waarschijnlijk niet lang over nadenkt, zijn je gloeilampen. Waarom? Ze zijn klein, dus ze kunnen niet zoveel elektriciteit verbruiken, zelfs als je ze de hele dag aan laat staan, toch? Laten we eens kijken of dat het geval is.

Bij elke gloeilamp die u koopt, wordt het wattage op de doos weergegeven, zodat u snel kunt zien hoeveel energie hij zal verbruiken. Als je bijvoorbeeld een gloeilamp van 60 watt een uur aan houdt, brandt deze, nou ja 60 watt. Dat betekent echter niet dat het u dezelfde hoeveelheid licht geeft, als een andere lamp van 60 watt. Om een vergelijking tussen dit soort lampen gemakkelijker te maken, gebruiken we lumen.

Lumen meten hoeveel licht je van een lamp krijgt. Meer lumen betekent een helderder licht; minder lumen betekent dat het een dimmer licht is. De gloeilamp van 60 watt die we eerder noemden, produceert ongeveer 800 lumen. Een LED-lamp heeft echter slechts ongeveer 11 watt nodig om dezelfde hoeveelheid verlichting te produceren, waardoor uw elektriciteit wordt bespaard.

Niet het einde van de wereld, maar deze kosten kunnen relatief snel oplopen. LED's produceren bijna geen warmte wanneer ze branden en worden koel gehouden, zelfs tijdens langdurig gebruik. Bovendien werken LED's op elektrische systemen met laag voltage, evenals bij lage temperaturen, bevatten ze geen kwik en zenden ze UV- of infraroodstraling uit. U kunt ook van elektriciteitsleverancier wisselen om minder te betalen voor de energie die door uw lampen wordt gebruikt.

Als je in Texas woont en je bent nog niet overgestapt, betaal je waarschijnlijk ongeveer 11,85 cent per kWh. Een snelle blik op aanbiedingen van andere aanbieders levert echter verschillende langetermijncontracten op met een gemiddeld tarief van ongeveer 5,99 cent, waardoor uw energierekening nog lager wordt. Individuele gloeilampen verbruiken niet veel energie, maar de kosten kunnen snel oplopen. Bedenk dat een gemiddelde VS,.

Huishouden heeft 45 gloeilampen, dus als je vergeet ze uit te schakelen voordat je op vakantie vertrekt, kom je misschien thuis met een hoge rekening. U kunt het energieverbruik verminderen door te investeren in LED's (light-emitting diodes) die ongeveer 90% efficiënter zijn dan gloeilampen. Nu zijn de kosten van elektriciteit per kWh afhankelijk van het gebied waarin u woont. Het gemiddelde voor de VS is 13 cent per uur.

LED of de light-emitting diode-gloeilamp is een goede energiezuinige optie voor verlichting en verslaat vaak CFL-lampen in energie-efficiëntie en levensduur tegen een vergelijkbare prijs. Een typische goedkope (60 watt equivalent aan gloeilamp) LED-lamp wordt geadverteerd als 800 lumen, die tot 10.000 uur meegaat bij 10 watt. led-verlichting is de afgelopen jaren heel gewoon geworden, gecombineerd met overheidsprogramma's voor energievermindering in sommige regio's, konden LED-lampen heel goedkoop worden verkregen met speciale kortingen. Investeren in LED's, die niet alleen 90% efficiënt zijn, maar ook langer meegaan, betaalt zichzelf op de lange termijn terug - een bonus is dat de ontwerpmogelijkheden voor LED-lampen eindeloos zijn.

LED's verminderen niet alleen het energieverbruik met maximaal 95% (je leest het goed - afhankelijk van de wereld die je upgradet), maar ze gaan tientallen jaren langer mee dan halogenen en Edison-bollen EN ze produceren een gelijkmatigere, hogere lichtkwaliteit. Ik weet dat ik het had over algemene gloeilampen, maar het komt erop neer dat dezelfde kenmerken van toepassing zijn op LED-stripverlichting. Ik heb een artikel over het onderwerp slimme verlichting en het energieverbruik ervan terwijl het licht uit is, aangezien je het hebt over op afstand bediende LED-strips, neem ik aan dat ze slim zijn, dus bekijk het hier. Als u's nachts één gloeilamp aan laat staan, maakt u waarschijnlijk geen deuk in uw portemonnee, maar u moet er niet een gewoonte van maken om de lichten altijd aan te laten.

We hebben dus vastgesteld dat een LED-lamp niet veel elektriciteit verbruikt in vergelijking met oudere technologieën. Vergelijk de kosten per uur verlichting die u uit elke lamp haalt; de LED-lamp biedt de meeste waar voor zijn geld. CFL's hebben een levensduur van slechts 10.000 uur - een enorme sprong van gloeilampen, maar LED-lampen hebben ze verslagen in levensduur en andere gebieden. Ondanks de algemeen erkende voordelen, maken sommige mensen zich zorgen dat LED's nadelige gezondheidseffecten kunnen hebben, voornamelijk als gevolg van het uitstralen van blauwe verlichting.

Maar heeft een enkele LED-striplamp een hoog energieverbruik? Het is vrij duidelijk dat dit niet het geval is, en er zijn een van de meest energiezuinige soorten licht die u in uw huis kunt installeren. .