Hoeveel elektriciteit gebruiken led-snaarlampen?

De elektriciteit die door een gloeilamp wordt gebruikt, wordt gemeten in kWh. Een LED-lamp verbruikt 127,5kWh gedurende zijn levensduur van 15.000 uur. Gloeilampen die 15.000 uur worden gebruikt (voor theoretische doeleinden; een gloeilamp kan niet zo lang meegaan) verbruiken 900 kWh elektriciteit. LED-lichtslangen verbruiken ongeveer 1 watt per voet verlichting.

Een gloeilamp daarentegen verbruikt 3 watt per voet. LED-lichtslangen hebben ook een langere levensduur, ongeveer vier keer de levensduur van hun gloeilampen. U kunt dus zien dat ons denkbeeldige display slechts ongeveer 237 watt zou gebruiken bij het gebruik van LED-lampen, vergeleken met 2.800 watt voor gloeilampen. Dat is natuurlijk een groot verschil, maar het vertelt ons niet wat we echt willen weten, toch? De echte vraag is hoeveel geld de LED's zullen besparen? Voor de gloeilampen krijg ik een vermogen van 20,0 Watt of 0,2 Watt per lamp.

De LED-streng is 2,4 Watt of 0,048 Watt per lamp. Het is duidelijk dat de gloeilampen meer stroom verbruiken. Maar is het genoeg om een verschil te maken in je portemonnee? Nu, aangezien er 700 lichten nodig zijn om een 7ft boom te vullen, 1.000 voor een 10ft boom en maar liefst 2.000 voor een 12ft boom, nemen de kosten van verlichting aanzienlijk toe. Maar wat als je gewoon duizend lichtjes rond je kerstboom hangt, of een paar honderd lichtslingers door je tuin drapeert? Als u de juiste soorten lampen kiest, merkt u nauwelijks de maandelijkse kosten die ze oplopen in het elektriciteitsverbruik.

Ik heb ook een rotatiesensor meegeleverd, zodat ik de lichtintensiteit onder verschillende hoeken van elk licht kan meten. En als laatste opmerking, onthoud gewoon dat in plaats van oude lichten weg te gooien terwijl u ze vervangt, controleer of een bedrijf of organisatie in uw omgeving een recyclingprogramma voor kerstverlichting heeft. Maar hoeveel stroom gebruiken LED-lampen in vergelijking met gloeilampen? Laten we een hypothetisch voorbeeld gebruiken om het verschil te illustreren. Omdat de overgang van gewone minilampen naar mini-LED's de verlichtingskosten met 88% verminderde, zouden de keramische C7-LED's hoogstwaarschijnlijk hetzelfde zijn.

Decoratieve lampen hebben meerdere toepassingen buiten de wintervakantie, en met het wijdverbreide gebruik van energiebesparende snaarlampen is er geen reden waarom je een kamer niet met verlichting kunt versieren wanneer je maar wilt. De soorten energiezuinige kerstverlichting die beschikbaar zijn, zijn de afgelopen decennia aanzienlijk toegenomen, net als de soorten lampen die worden gebruikt voor decoratieve verlichting. Touwlampen voor buiten zijn ingekapseld in dikker, minder flexibel PVC, terwijl touwlampen binnenshuis de neiging hebben om flexibelere maar minder duurzame behuizingen te hebben. Naarmate ik ouder werd, is mijn interesse overwoekerd in lichtontwerp en hoe licht alles om ons heen beïnvloedt.

Houd er echter rekening mee dat de levensduur van uw LED-verlichtingsset afhangt van de kwaliteit van de LED-kerstverlichting die u koopt. Ik heb een artikel over het onderwerp slimme verlichting en het energieverbruik ervan terwijl het licht uit is, aangezien je het hebt over op afstand bediende LED-strips, neem ik aan dat ze slim zijn, dus bekijk het hier. Als u begrijpt hoeveel elektriciteit kerstverlichting verbruikt, kunt u plannen welke lampen het beste bij uw huis passen en beter anticiperen op uw energierekening.