Hoe lang gaan led-buitenverlichting mee?

LED-buitenverlichting kan tot 50.000 uur meegaan met het juiste onderhoud en de juiste zorg. Als u de sfeer en veiligheid van uw huis wilt verbeteren, kunt u niet fout gaan met milieuvriendelijke en duurzame LED-verlichting. De realiteit is dat de levensduur van een LED-lamp doorgaans binnen een bereik van ongeveer 4 tot 6 jaar zal vallen. Een LED-lamp kan bijvoorbeeld 10 jaar meegaan, maar het gaat misschien maar 8 jaar mee als het vaak buiten wordt gebruikt bij extreem hoge temperaturen, of het kan 12 jaar meegaan als het licht op kamertemperatuur wordt bewaard en zelden wordt gebruikt.

Er moet echter ook worden opgemerkt dat zelfs als een LED-lamp de door de fabrikant aangegeven levensduur bereikt, het licht lichtverval zal ervaren, wat de lichtopbrengst van de LED na verloop van tijd vermindert. LED's hebben vaak een levensduur van 5, 10, 17 of zelfs 20 jaar gedrukt op hun verpakking. Hoewel deze cijfers aantrekkelijk lijken voor klanten, kunnen ze ook misleidend zijn. Daarom raden we onze klanten aan om een berekening op maat te maken of ons te vragen deze te maken.

De verwachte levensduur van een lichtbron is afhankelijk van hoe deze dagelijks wordt gebruikt. Klassieke halogeenlampen worden steeds vaker vervangen door LED-lampen, ook wel retrofitlampen genoemd. Deze gaan veel langer mee dan halogeenlampen. De capaciteit van LED-lampen wordt echter nog steeds beperkt door de elektronica in de verlichting, waardoor de LED-lamp op de bestaande spanning van halogeenlampen werkt.

Verder moet een ledlamp koel blijven. Als de LED-verlichting opwarmt, werkt deze niet meer. De beperkte koeling van retrofitlampen verkort hun levensduur. Bovendien helpt het regelmatig in- en uitschakelen van het licht niet om het aantal branduren te verbeteren.

Alles bij elkaar genomen is de gemiddelde levensduur van een LED-lamp momenteel ongeveer 15.000 uur. LED-lampen gaan lang mee, volgens bijna elk verlichtingsartikel dat vandaag online is. Maar hoe lang werken ze precies? Als praktische shopper wilt u weten wat u van uw nieuwe aankoop kunt verwachten en of de nieuwe technologie de hype waarmaakt - dat maakt u een slimme spender. Laten we dus wat dieper ingaan op LED-lampen en leren wat de levensduur van deze energiezuinige lampen beïnvloedt.

Voordat ze overschakelen op LED-lampen, vragen mensen zich af hoe lang deze LED-lampen meegaan. Van kerstverlichting tot stripverlichting, ongeacht in welke vorm u ze koopt, LED-lampen zijn ideaal voor langdurig gebruik. LED-schijnwerpers beschikken over een zeer sterk en helder LED-licht dat een donkere buitenruimte effectief kan 'overspoelen' dankzij een brede lichtstraal die 120 graden overspant. In een winkel die elke dag behalve zondag open is en waar de lichten elke dag 9 uur branden, gaan LED-lampen ongeveer 8 jaar en 10 maanden mee.

Om het UV-licht om te zetten in zichtbaar licht, wordt de buis in een andere glazen buis geplaatst die is bedekt met fosfor, waardoor het licht bruikbaar kan zijn. Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alle lichten rondom het huis worden uitgeschakeld, is door te investeren in een smart home-systeem of zelfs een verlichtingssysteem met planningsmogelijkheden. Bovendien veroorzaakt het inschakelen van lichten lichtvervuiling, die de ecosystemen van de wereld radicaal verstoort en astronomisch onderzoek belemmert. Naarmate ik ouder werd, is mijn interesse overwoekerd in lichtontwerp en hoe licht alles om ons heen beïnvloedt.

Zelfs met ongeveer het dubbele van de efficiëntie van traditionele gloeilampen, zijn halogeenlampen nog steeds ongeveer een derde zo efficiënt in lichtproductie als een LED-lamp. LED-lampen worden nu gebruikt voor decoratieve of accentverlichting, spoorverlichting, vakantieverlichting, buitenverlichting, schijnwerpers en voor retrofitlampen om traditionele lampen in bepaalde verlichtingsarmaturen te vervangen. Ten slotte zijn LED-schijnwerpers een energiezuinige optie voor buitenverlichting die u een hoop geld bespaart op energiekosten en vervangingskosten voor lampen. Toch blijft hun output een efficiënter systeem dan elk ander type verlichtingstechnologie, samen met een langere levensduur van de verlichting.

Met zo'n laag profiel zijn bedrijven in staat om meer verlichtingstechnologie in standaardverlichtingsoplossingen van dezelfde grootte te plaatsen. Uitgerust met deze informatie over het doel van een koellichaam, zou het geen verrassing moeten zijn dat LED-lampen met hoogwaardige koellichamen doorgaans langer meegaan dan identieke LED-lampen met standaard of lage kwaliteit koellichamen. .