Hoe helder moeten led-buitenverlichting zijn?

Het beste bereik van lumen voor buitenverlichting is 12 tot 1.300 lumen. Hoeveel lumen je nodig hebt voor landschapsverlichting buitenshuis ligt tussen de 50 en 700. De hoeveelheid helderheid die de meeste mensen willen, verandert op basis van de locatie. Met alles wat we al hebben gezegd over helderheid, stijl en lichtvervuiling, ben je waarschijnlijk klaar voor de clou.

Hoeveel lumen heb je nodig voor landschapsverlichting? Het antwoord, zoals alle aspecten van landschaps- en buitenverlichting, is dat het ervan afhangt. Een algemene regel is dat je zo min mogelijk lumen wilt gebruiken om het gewenste effect te creëren. Het type effect dat u probeert te creëren, bepaalt het aantal lumen dat u nodig heeft. Over het algemeen begint het gezellige en intieme verlichtingsbereik bij 80 lumen.

Als je wilt dat je deck helderder is, ga dan tot 120 lumen. Als je nog steeds niet de verlichting hebt die je nodig hebt, overweeg dan om verschillende lampen toe te voegen die kunnen worden in- of uitgeschakeld om je enkele opties te geven. Dus hoe kun je dit doen. Er zijn een paar eenvoudige manieren.

Houd eerst een pad of accentverlichting tussen de 100 en 180 lumen, afhankelijk van hoe ver de lichten uit elkaar staan. Veel hiervan ondersteunen andere lichten en overlappen elkaar, daarom kan minder beter zijn. Gebruik lampen die een warmer licht produceren, richt de armaturen weg van andere huizen en verwijder alles dat verblinding veroorzaakt. Een beveiligingslicht of schijnwerper is een andere zaak.

Ze zijn bedoeld om opgemerkt te worden of om iemand te waarschuwen voor mogelijk gevaar. Deze lampen moeten tussen 700 en 1300 lumen zijn. In een woonwijk kunnen ze op timers worden gezet en kunnen de sensoren worden geprogrammeerd om te worden geactiveerd door storingen van bepaalde grootte, zodat ze net zo onopvallend kunnen zijn voor uw buren en toch bescherming bieden. In een andere setting, zoals een monument of een commercieel of industrieel gebouw, is dat niet zo'n groot probleem.

U hebt waarschijnlijk geen partytent en u hebt waarschijnlijk geen stroboscooplamp, maar u hebt wel verlichting buiten uw huis. Vaker wel dan niet, zijn de lampen die voor een terras worden gebruikt snaarlampen, buitenwandlampen, postlichten of hanglampen voor buiten. Wanneer u beslist welk effect u wilt voor uw buitenruimte, overweeg dan een mix van lichtniveaus die zowel voor verfraaiing als veiligheid werken. Voor buitenverlichting heb je minimaal 50 lumen nodig voor weinig achtergrondverlichting, tot 2400 lumen voor oprit- en beveiligingslichten - plus veel opties daartussenin.

Dus hoeveel lumen heb je nodig voor buitenverlichting? Het antwoord hangt af van waar je de lichten plaatst en hoe helder ze moeten zijn. Bij het installeren van een landschapsverlichtingssysteem buiten is het cruciaal om rekening te houden met lichte overtreding en hoe u deze kunt vermijden. En omdat het gebruik varieert van licht tot licht, zal het aantal lumen dat u nodig heeft voor uw landschapsverlichting variëren. Er was een tijd dat het ontwerp van buitenverlichting weinig meer was dan het schijnen van enkele schijnwerpers op een terrein en het verlichten van de nacht.

Een bewegingssensorlampje dat oplicht wanneer u naar uw auto loopt of naar boven rijdt, is een goede beveiligingskeuze. Vijvers hebben de neiging er verbazingwekkend uit te zien met lichten die van onder het water komen, terwijl lichten langs de rand zwembaden accentueren. Dit kan licht zijn van uw landschapsverlichting dat in de slaapkamer van uw buurman schijnt, schittering van een raam of licht dat de lucht in gaat.