Hoe helder moeten buitenlampen zijn?

Dus hoe kun je dit doen. Er zijn een paar eenvoudige manieren. Houd eerst een pad of accentverlichting tussen de 100 en 180 lumen, afhankelijk van hoe ver de lichten uit elkaar staan. Veel hiervan ondersteunen andere lichten en overlappen elkaar, daarom kan minder beter zijn.

Gebruik lampen die een warmer licht produceren, richt de armaturen weg van andere huizen en verwijder alles dat verblinding veroorzaakt. Een beveiligingslicht of schijnwerper is een andere zaak. Ze zijn bedoeld om opgemerkt te worden of om iemand te waarschuwen voor mogelijk gevaar. Deze lampen moeten tussen 700 en 1300 lumen zijn.

In een woonwijk kunnen ze op timers worden gezet en kunnen de sensoren worden geprogrammeerd om te worden geactiveerd door storingen van bepaalde grootte, zodat ze net zo onopvallend kunnen zijn voor uw buren en toch bescherming bieden. In een andere setting, zoals een monument of een commercieel of industrieel gebouw, is dat niet zo'n groot probleem. Over het algemeen begint het gezellige en intieme verlichtingsbereik bij 80 lumen. Als je wilt dat je deck helderder is, ga dan tot 120 lumen.

Als je nog steeds niet de verlichting hebt die je nodig hebt, overweeg dan om verschillende lampen toe te voegen die kunnen worden in- of uitgeschakeld om je enkele opties te geven. De lumen die nodig is voor een buitenlamp op een oprit wordt aanbevolen tussen 100 lm en 200 lm. Dit betekent dat er geen donkere vlekken naast het huis zijn als auto's geparkeerd staan, maar niet zo helder zijn dat ze laten zien waar het eindigt of te veel schittering van oppervlakken creëren, vooral natte oppervlakken. In het ontwerp van de LED-buitenverlichting van vandaag zult u zien dat ontwerpers en experts in het veld vaak verwijzen naar lumen in plaats van naar wattage.

Er was een tijd dat al het ontwerp van de buitenverlichting bestond uit het schijnen van een paar schijnwerpers op eigendommen en het donker verlichtte. Hoeveel lumen buitenverlichting je nodig hebt voor een zwembad hangt af van hoeveel licht je huis al afgeeft, want het laatste wat je wilt doen is het te licht maken. Hoewel een hoger wattage meestal hogere lumen en meer lichtopbrengst betekent, is de efficiëntie van LED dramatisch anders dan die van halogeen en gloeilampen, dus ze kunnen niet worden vergeleken met wattage, alleen lumen. Het is een geweldig hulpmiddel om te kunnen converteren hoeveel lumen je nodig hebt voor buitenverlichting van hoeveel watt.

Er is dus een verlichtingsniveau van taakverlichting nodig over werkbanken, met name van verlichtingsarmaturen die op de taak zijn gericht. Een bewegingssensorlampje dat oplicht wanneer u naar uw auto loopt of naar boven rijdt, is een goede beveiligingskeuze. Voor buitenverlichting heb je minimaal 50 lumen nodig voor weinig achtergrondverlichting, tot 2400 lumen voor oprit- en beveiligingslichten - plus veel opties daartussenin. Als u bomen hebt in uw ontwerp voor buitenverlichting met hoeveel lumen, worden ze normaal gesproken behandeld als een accentlichtlaag.

Er zijn tegenwoordig veel buitenverlichtingsarmaturen beschikbaar die zijn ontworpen met ingebouwde indringers en verblindingsbeschermers, zodat het licht alleen in de gewenste richting schijnt. Kiezen voor meer ingetogen en gelijkmatige verlichting is de beste manier om het lichtbomeffect te vermijden. Paden worden op dezelfde manier opgebouwd als loopbruggen, maar hoeveel lumen voor buitenverlichting hier is sterk afhankelijk van hoe steil je pad het is.